Het ontsnappen aan je dromen

Het ontsnappen aan je dromen
20 maart 2017 Carolien

Een droom is de verzameling van beelden, geluiden, gedachten en gevoelens die je ervaart als je slaapt. Dromen brengen oude zaken met nieuwe in verband met elkaar op een manier die je overdag nooit zou kunnen bedenken. Ze zijn de enige echte realiteit. Ze laten zonder beperking zien wat er echt speelt in je leven.

Mijn leven lang heb ik dromen gehad waarin ik doodga, angstaanjagende dromen. Je kunt je voorstellen dat slapen dan ook lang een belangrijk thema in m’n leven was.

Sinds korte tijd ben ik een lucide dromer. Tijdens een lucide droom ben je je bewust van het feit dat je droomt. Ik was me op een gegeven moment bewust van mijn droom en kon niet wakker worden. Met oefening ben ik bewust gaan denken in mijn droom dat ik droomde en dat ik niet hoefde te roepen om hulp. Iets wat sowieso nooit lukt in je droom. Zo kon ik mezelf langzaam wakker maken…

Dit schilderij is ontstaan nadat ik een mooie foto tegenkwam met een bijna zwevende of zwemmende persoon. Ik moest direct aan ’n ontsnapping denken en dat ik aan mijn nare dromen heb kunnen ontsnappen.

Ik heb sindsdien geen nare dromen meer gehad!

 

In mijn schilderijen verwerk ik mijn emoties waardoor ik ze beter kan weten te plaatsen. Ik hoop dat jij als ‘kijker’ herkenning voelt in mijn schilderijen. Herkenning van dezelfde of juist een andere emotie. Ik ben daarom benieuwd wat jou juist raakt in dit werk. Voel je herkenning of juist niet. Als je wilt kun je het in de opmerkingen met me delen.

 

Reproductie van het schilderij ‘Dream escape’

[product sku=”826″]

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*