e-Boek Mandala stap-voor-stap

e-Boek Mandala stap-voor-stap
22 januari 2021 Carolien

Leer je eigen unieke mandala’s maken 

Even niks moeten en tijd voor jezelf nemen.

Nog leuker en persoonlijker dan het inkleuren van mandala’s uit een kleurboek is om zelf je tekening te maken en in te kleuren. Iedereen heeft een kunstenaar in zich, ook jij. Tekenervaring is niet nodig, wél het enthousiasme om iets nieuws te leren.

Volg de instructies stapsgewijs in dit e-boek en leer vanuit de geometrie perfecte cirkelverdelingen te maken en creëer je eigen unieke mandala.

Wat zijn mandala’s?

Een mandala, wat Sanskriet is voor ‘cirkel’ of ‘schijfvormig object’, is een geometrisch ontwerp dat veel symboliek bevat in de hindoeïstische en boeddhistische cultuur. Mandala’s worden verondersteld verschillende aspecten van het universum te vertegenwoordigen en worden gebruikt als meditatie-instrumenten en symbolen van gebed, met name in China, Japan en Tibet.

In hun meest basale vorm zijn mandala’s cirkels in een vierkant en gerangschikt in secties die allemaal rond een enkel centraal punt zijn georganiseerd. Hoewel je mandala’s als een op zichzelf staand kunstwerk kunt zien, hebben mandala’s een symbolische en meditatieve betekenis die verder gaat dan hun levendige uiterlijk.

Je kunt helemaal vanuit je gevoel en onderbewustzijn een mandala tekenen of je kunt een mandala maken volgens de geometrie. In dit e-boek leer je in duidelijke stappen de basis om je persoonlijke mandala’s te maken. Met passer en liniaal maak je verschillende constructies. 

Mandala tekenen

In de methode die je gaat leren werk je vanuit beide hersenhelften. Zowel je analytische linker hersenhelft als je creatieve rechter hersenhelft doen mee. Je begint heel bewust en symmetrisch te tekenen met een cirkel en deelt deze in een gelijk aantal vlakken. Je werkt met passer en liniaal om vervolgens je fantasie de vrije loop te laten. Na het opzetten van de basisvormen wat enige aandacht en concentratie vergt, ga je ontspannen en fantaseren, alles mag namelijk binnen de cirkels. Geniet van het proces en heb zin om te ontdekken wat tot stand gaat komen.

De verdelingen in gelijke vlakken wordt stap voor stap uitgelegd in de voorbeelden die in het e-boek staan. Alle stappen staan duidelijk uitgelegd met afbeeldingen. Tevens maak je kennis met leuke ideeën zoals Keltische ornamenten en motieven en laten we je ter inspiratie wat mooie eindresultaten zien.

Ontdek ‘t plezier van mandala’s tekenen

In de cursus Mandala tekenen leer je alle basis stappen om zelf een unieke mandala te maken.

Het construeren van de basisvorm en de herhalende patronen werkt rustgevend op je linker hersenhelft, het intuïtief tekenen en kleuren van de vormen zonder plan over het eindresultaat spreekt je creativiteit aan en ontstaat vanuit je rechter hersenhelft.

Tekenen in de cirkel is contact maken met je eigen kern. Van buiten naar binnen in de cirkel, ofwel van je hoofd naar je gevoel. Het is ontspanning maar net als bij yoga moet je er wel aandacht aan schenken. Je bouwt de mandala als het ware op, volgens een stappenplan.

Reviews

Ik was verrast hoe leuk ik het tekenen van de mandala’s vond. Je moet het wel echt geconcentreerd doen, toch is het heel erg ontspannend. Misschien juist omdat je niet aan allerlei andere dingen denkt. Ik vind het echt een aanrader.
— Anneke

Superduidelijke uitleg! Het lijkt veel maar je vliegt er doorheen. Er zijn ook aardig wat ‘ooooohhh natuurlijk!’ momenten. Als je gewoon het boek volgt kom je op erg leuke dingen uit en als het kwartje valt dan kun je hiermee zelfs behoorlijk ingewikkelde patronen maken. Aanrader!
— Myrte uit Eindhoven

Het leek me best moeilijk in het begin, maar door te beginnen en gewoon de stapjes te volgen, en nauwkeurig te werken, kan ik nu hele ‘eigen’ mandala’s maken. Blij mee 🙂
— Yvonne C

Inspirerend en uitdagend. Een goede passer aanschaffen en je kunt aan de slag. Met behulp van het stappenplan kun je het zo eenvoudig of ingewikkeld maken als je wilt.
— Dorrie

Ik heb zojuist …mandala tekenen …aangeschaft.
Wat een duidelijke uitleg en heel volledig. Zowel voor mensen die op een meer technische manier willen werken, als ook voor de meer creatieve aanpak. Zeer inspirerend en met prachtige voorbeelden. Ik ben gelijk begonnen en helemaal blij. Een aanrader!

— Ineke v D

Duidelijke uitleg en erg leuk om te doen 🙂
— J. F.

Waarom is dit mandala e-boek iets voor jou?

 • je leert iets nieuws!
 • mandala tekenen werkt meditatief
 • je betaald eenmalig voor de cursus, maar kunt hem eindeloos gebruiken
 • makkelijk om vanaf je computer, tablet of telefoon te werken
 • pagina’s die handig voor je zijn kun je uitprinten
 • je leert, leest en maakt wanneer het jou uitkomt
 • de mandala die je maakt is persoonlijk en uniek
 • beide hersenhelften worden geactiveerd
 • je gaat op een ontdekkingsreis
 • mandala tekenen zorgt voor ontspanning
 • ultieme tijd voor jezelf
 • na betaling kun je direct met het boek aan de slag
mandala onder constructie
IMG_7654
IMG_7649
IMG_7656
IMG_7646
IMG_7684
IMG_7655
IMG_7675
IMG_7699
IMG_7651

E-boek Mandala stap-voor-stap

Bestel nu dit e-Boek Mandala tekenen stap-voor-stap eenmalig voor slechts € 37,50.
Je krijgt hiervoor 43 Pagina’s met leer methodes, inspirerende ideeën en voorbeelden. Na betaling kun je het e-boek direct downloaden.