op ‘n andere manier kijken, nieuwe dingen zien.

op ‘n andere manier kijken, nieuwe dingen zien.
25 maart 2015 Carolien
Contemplatie

752

“ik ben creatief”

Na aanleiding van een boekje wat ik lang geleden gelezen heb moest je aangeven waar je goed in was en dit ook hardop voor jezelf uitspreken. “ik ben creatief”. Dat wist ik natuurlijk al lang want sinds klein kind al was ik te vinden aan de keukentafel met papier, potlood en stiften en wilde ik kunstenaar worden. Maar door deze woorden hardop te zeggen en mijn talent te benoemen is er in die tijd veel voor mij veranderd. Als zelfstandig kunstenaar en schilderdocent ben ik aan het werk gegaan met de volle overtuiging dat, dat wat ik maak en wat ik mensen kan laten zien, iets toevoegt aan mijn omgeving. De wereld kan ik niet verbeteren maar in mijn kleine wereld kan ik misschien iets toevoegen. Door les te geven kan ik mensen aanmoedigen en motiveren om alle dagelijkse gedachten even los te laten en met verf op doek te gaan ontdekken en experimenteren om op zo’n manier in een soort van meditatie te komen. Ondanks dat het schilderen best wel inspannend is, is het tegelijkertijd ook heel ontspannend. Deze ervaring geldt zeker ook voor mij.

op ‘n andere manier kijken, nieuwe dingen zien.
Carolien
Contemplatie

752

“ik ben creatief”

Na aanleiding van een boekje wat ik lang geleden gelezen heb moest je aangeven waar je goed in was en dit ook hardop voor jezelf uitspreken. “ik ben creatief”. Dat wist ik natuurlijk al lang want sinds klein kind al was ik te vinden aan de keukentafel met papier, potlood en stiften en wilde ik kunstenaar worden. Maar door deze woorden hardop te zeggen en mijn talent te benoemen is er in die tijd veel voor mij veranderd. Als zelfstandig kunstenaar en schilderdocent ben ik aan het werk gegaan met de volle overtuiging dat, dat wat ik maak en wat ik mensen kan laten zien, iets toevoegt aan mijn omgeving. De wereld kan ik niet verbeteren maar in mijn kleine wereld kan ik misschien iets toevoegen. Door les te geven kan ik mensen aanmoedigen en motiveren om alle dagelijkse gedachten even los te laten en met verf op doek te gaan ontdekken en experimenteren om op zo’n manier in een soort van meditatie te komen. Ondanks dat het schilderen best wel inspannend is, is het tegelijkertijd ook heel ontspannend. Deze ervaring geldt zeker ook voor mij.